Vybíráme z referencí ROHOŽKY samba: Kombinace vchodových rohoží OCTO-FLEX a MASTER-TRAX

Jeden z našich zákazníků nás oslovil se specifickou situací – kluzkým povrchem před vstupem do domu.

Jak na kluzké schodiště u vstupu do domu

Ze skleněné stříšky nad vchodem odkapává dešťová voda, která při nízkých teplotách namrzá a to přímo před vchodovými dveřmi, na podestě z kamenných desek. Vzniká tak nepříjemně kluzký a nebezpečný povrch. Do Vlachova Březí jsme proto navrhli a ve 48. týdnu roku 2021 jsme zrealizovali kombinaci dvou typů rohoží, které problém s namrzajícím kluzkým vstupem do budovy elegantně vyřešilo.

 

IMG_3586 IMG_3588

 

Použili jsme vchodovou rohožku OCTO-FLEX a zkombinovali ji s rohoží MASTER-TRAX umístěnou v prostoru blíže u dveří. U vstupu do domu tak vznikly rovnou dvě čisticí zóny v jednom. První pomáhá vytvořit protiskluzový povrch a zároveň zachytí hrubší nečistoty, druhá slouží k dočištění jemnějších nečistot a dosušení obuvi.

Vchodová rohož OCTO-FLEX obsahuje drobné drenážní otvory, které zachycují bláto, kamínky, písek a další nečistoty z podrážek obuvi. Jejich hladký povrch je přitom bezproblémově pojízdný s kočárkem, kufry, nákupními taškami na kolečkách apod. Tento typ rohože je odolný i v klimatických extrémech a snadno se čistí a udržuje. Konstrukce rohože umožňuje plynulý odtok vody a bezproblémové vyschnutí prostoru pod rohoží. Na fotografii z této zakázky si můžete všimnout zakončení rohože se šikmou náběhovou hranou.

Do vchodové rohože je zapuštěn druhý typ rohože MASTER-TRAX. Tato trvanlivá kobercová rohož umožňuje barevné sladění rohože s okolním designem, má skvělé absorpční a čisticí vlastnosti a svůj atraktivní vzhled si dokáže zachovat po dlouhou dobu. Materiál rohože odolává plísním a bakteriím a je odolný UV záření, mechanickému poškození i výkyvům počasí. Její umístění je vhodné do interiéru nebo exteriéru právě pod obdobné přístřešky, kde je rohož chráněna před sněhem a deštěm. 

 samba články Master Trax_1